Definita cuvantului grifon
GRIFÓN s.m. 1. Monstru închipuit cu trup de leu înaripat și cu cap și gheare de vultur. ♦ Motiv decorativ care reprezintă un astfel de monstru. 2. Specie de câine de vânătoare cu părul lățos. 3. Gură de izvor (de apă minerală). [< fr. griffon, it. grifone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu grifon
TENSÓN s. n. (în poezia evului mediu) dialog în care personajele schimbau invective sau discutau unele fapte cotidiene ori chestiuni teoretice. (< fr. tenson) Vezi definitia »
HEXAGÓN s.n. Poligon cu șase laturi și cu șase unghiuri. [Var. exagon s.n. / cf. fr. hexagone, lat. hexagonus < gr. hex – șase, gonia – unghi]. Vezi definitia »
ASTRALÓN s. n. produs chimic termoplastic obținut prin copolimerizarea clorurii de vinil și a acrilatului de metil. (< fr. astralon) Vezi definitia »
MANȘÓN s.n. 1. Obiect accesoriu de îmbrăcăminte făcut din blană sau din stofă, având două deschizături laterale în care se țin mâinile pentru a le apăra de frig. 2. Piesă cu filet interior cu care se îmbină două țevi; partea de la capătul unui tub care servește la îmbinarea acestuia cu un alt tub. ♦ Bucată de cauciuc introdusă sub anvelopa unei roți pentru a apăra camera în dreptul unei rosături sau a unei găuri a anvelopei. 3. Înveliș de protecție în care se îmbracă mânerul unor obiecte. [Pl. -oane. / < fr. manchon]. Vezi definitia »
on, ónuri s. n. A șaisprezecea literă a alfabetului chirilic. (din sl. on) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z