Definita cuvantului lampisterie
LAMPISTERÍE s.f. (Mar.) 1. Loc unde se păstrează și se repară aparate de luminat. 2. Magazie la bordul unei nave unde se păstrează felinarele și combustibilul necesar acestora. [< fr. lampisterie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lampisterie
LIMOTERAPÍE s.f. (Med.) Terapie constând în reducerea alimentației; cură de foame. [Gen. -iei. / cf. fr. limothérapie < gr. limos – foame, therapeia – tratament]. Vezi definitia »
ÍE, ii, s. f. 1. Bluză femeiască caracteristică portului național românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic și împodobită la gât, la piept și la mâneci cu cusături alese, de obicei în motive geometrice, cu fluturi, cu mărgele etc. 2. Parte a corpului la unele animale, reprezentată printr-o îndoitură a pielii. – Lat. [vestis] linea. Vezi definitia »
NANOSOMÍE s.f. (Med.) Nanism. [Gen. -iei. / < fr. nanosomie, cf. gr. nanos – pitic, soma – corp]. Vezi definitia »
ANARHÍE s. f. Stare de dezorganizare, de dezordine, de haos, într-o țară, într-o instituție etc.; nesupunere, indisciplină a individului față de o colectivitate organizată. ♦ Stare a producției, proprie regimului capitalist, în care (din cauza proprietății private asupra mijloacelor de producție) activitatea de producție socială este neplanificată și nedirijată, ducând la crize periodice și la șomaj. – După fr. anarchie (< gr.). Vezi definitia »
FELAȚIE mijă, papiț, supt. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z