Definita cuvantului neck
NECK s.n. (Geol.) Stâlp de lavă solidificată care umple canalul de ascensiune a magmei într-un vulcan. [Scris și nec. / < engl., fr. neck].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu neck
BLACK [blæc], Sir James (Whyte) (1924-2010), farmacolog englez. Lucrări în domeniul farmacologiei umane și veterinare. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1988), împreună cu Gertrude Belle Elion și G.H. Hitchings. Vezi definitia »
BEWICK [bíuic], Thomas (1753-1828), gravor și ilustrator englez. Planșe cu păsări și pești, în acuarelă, tratate într-o manieră picturală. A excelat în gravura în lemn („Patrupezii”, „Fabule alese”). Vezi definitia »
FLASHBACK [FLÉȘBEC] s. n. plan, secvență intercalată într-un film ori într-o operă literară pentru a introduce un episod anterior; privire retrospectivă. (< engl. flashback) Vezi definitia »
HARD ROCK, (2) hard rock-uri, s.n. 1. Stil în muzica ușoară și de jaz cu sonorități puternice, obsedante. 2. Cântec în stil hard rock (1). – Din engl. hard rock. Vezi definitia »
TRUCK TRöC/ s. n. sistem capitalist de spoliere a maselor constând în plătirea muncitorilor în mărfuri, în loc de bani, de la magazinele înființate pe lângă fabrici, care aparțin fabricanților. (< engl. truck) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z