Definita cuvantului nervin
NERVÍN adj., s.n. (Medicament) care calmează sau întărește nervii. [Cf. fr. nervin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nervin
In filatelie aceasta expresie este folosita pentru acele timbre pereche legate intre ele in care primul este cu capul in sus iar al doilea este cu capul in jos sau invers, fiind tiparite asa din gresala sau intentionat, acestea avand o valoare mai mare decat doua timbre legate intre ele tiparite normal. sursa Wikipedia Vezi definitia »
din olandeza JAARMARKT ce se traduce ca piata anualala date fixe JAAR-an si MARKT-piata Vezi definitia »
ASTATIN (după fr. {i}; {s} gr. astatos „instabil”) s. n. Element chimic radioactiv din familia halogenilor (At.; nr. at. 85, m. at. 210). A fost descoperit pe cale artificială în 1940 de D.R. Corson, K.R. Mackenzie și E. Segrè. Liniile spectrale ale elementului au fost identificate (1939) în produsele de dezintegrare ale radonului de H. Hulubei. Vezi definitia »
EURIHALÍN, -Ă, eurihalini, -e, adj. (Despre organisme acvatice) Care suportă variații mari ale salinității. [Pr.: e-u-] – Din fr. euryhalin. Vezi definitia »
BULÍN s.n. 1. Înveliș (de amidon) în care se pun anumite prafuri pentru a putea fi înghițite mai ușor; cașetă, capsulă. 2. Desen în formă de cerc plin, imprimat pe o țesătură. 3. Bucată mică de hârtie, unsă pe o parte cu gumă arabică, cu care se lipesc plicuri, scrisori etc. [Pl. -ne, -nuri, var. bulină s.f. / < ngr. bulini]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z