Definita cuvantului ovogon
OVOGÓN s.n. Oogon. [Cf. fr. ovogonie < lat. ovum – ou, gr. gone – naștere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ovogon
VIZÓN s. m. animal sălbatic carnivor, din America de Nord, asemănător cu nurca, cu o blană prețioasă. ◊ blana însăși. (< fr. vison) Vezi definitia »
CARILLON (cuv. fr.) [carión] subst. Instrument muzical de origine flamandă (sec. 15), constituit dintr-un ansamblu de clopote. Instalat în turnuri, este prevăzut uneori cu o claviatură. Vezi definitia »
COTLÓN, cotloane, s. n. 1. Loc ferit, neumblat; ascunzătoare, ascunziș. ♦ (Reg.) Scobitură în malul unui râu, sub nivelul apei. 2. Construcție de zid, suport solid de fier sau înjghebare simplă de pietre, în care se face foc și pe care se așază cazanul la fiert. 3. Firidă făcută în zid, sub cuptorul vetrei țărănești. ◊ Expr. A sta (sau a zăcea) pe cotlon = a pierde vremea; a lenevi, a trândăvi. ♦ (Rar) Adâncitură făcută în zid; firidă, ocniță. – Din magh. katlan. Vezi definitia »
BALATON [bɔlɔton], lac sărat de origine tectonică, în V Ungariei, în C. Dunării Mijlocii, la poalele M-ților Bakony, la 105 m alt.; 596 km2. Lungime max.: 78 km; ad. max.: 11 m. Legat prin canale de Dunăre (canalul Sió). Complex balneoclimateric. Navigație. Pescuit. Parcul național Tihany (1952). Vezi definitia »
EMPLECTÓN s. n. element arhitectonic constând dintr-o umplutură a zidului din piatră brută, legată cu pământ sau cu var. (< fr. emplecton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z