Definita cuvantului salpingostomie
SALPINGOSTOMÍE s.f. (Med.) Intervenție chirurgicală plastică având ca scop refacerea unui orificiu tubar și legarea lui cu ovarul. [Gen. -iei. / < fr. salpingostomie, cf. gr. salpinx – trompă, stoma – gură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu salpingostomie
OTOSCOPÍE s. f. examinare a conductului auditiv și a timpanului urechii cu otoscopul. (< fr. otoscopie) Vezi definitia »
SIZÍGIE s.f. Conjuncție sau opoziție a Lunii ori a unei planete cu Pământul și cu Soarele. ◊ Maree de sizigie = maree care coincide cu Luna nouă sau plină. [Gen. -iei, var. sizigiu s.n. / < fr. syzygie, cf. gr. syzygia – reuniune]. Vezi definitia »
INGURGITÁȚIE, ingurgitații, s. f. (Rar) Ingurgitare. – Din fr. ingurgitation. Vezi definitia »
PSEUDOSCOPÍE s. f. percepție vizuală care, prin inversarea lentilelor unui stereoscop, produce o inversare a imaginilor celor doi ochi. (< pseudo- + -scopie) Vezi definitia »
POLIGAMÍE s. f. Formă de căsătorie apărută o dată cu sclavia patriarhală, întâlnită și astăzi la unele popoare de religie mahomedană, în care un bărbat are dreptul să se căsătorească în același timp cu mai multe femei; situație în care se găsește un poligam. ♦ Infracțiune comisă de bărbatul căsătorit în același timp cu mai multe femei. – Din fr. polygamie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z