Definita cuvantului ofidian
OFIDIÁN, ofidieni, s. m. (La pl.) Ordin de reptile care cuprinde șerpii; (și la sg.) reptilă care face parte din acest ordin. [Pr.: -di-an] – Din fr. ophidien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ofidian
PORȚELÁN, (2) porțelanuri, s. n. 1. Material ceramic alb și translucid obținut prin arderea la temperaturi înalte a unei paste de cuarț, de caolin și de feldspat împreună cu adaosuri de alți componenți, folosit la fabricarea vaselor industriale sau de laborator, a izolatoarelor electrice, a vaselor de uz casnic sau a unor obiecte decorative. 2. Obiect făcut din porțelan (1). [Var.: (rar) porcelán s. n.] – Din germ. Porzellan. Vezi definitia »
POMPEIÁN, -Ă adj. din Pompei. ◊ (arte) în stilul frescelor din Pompei. ♦ roșu ~ = pigment roșu și mijloc de lustruire din oxid de fier; roșu venețian. (< fr. pompéien) Vezi definitia »
CAMBODGIÁN, -Ă, cambodgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Cambodgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Cambodgiei sau cambodgienilor (1), privitor la Cambodgia sau la cambodgieni. [Pr.: -gi-an] – Din fr. Cambodgien. Vezi definitia »
purecán, purecáni, s.m. (reg.) purece mare. Vezi definitia »
PREȘPÁN s. n. v. prespan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z