Definita cuvantului suflaj
SUFLÁJ s.n. 1. Construcție menită să consolideze carena unei nave. 2. Corectarea deformațiilor unei linii de cale ferată prin introducerea de balast sub traverse. [< fr. soufflage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu suflaj
CUPROALIÁJ s.n. Aliaj bogat în cupru. [Pron. -pro-a- / cf. fr. cupro-alliage]. Vezi definitia »
COLÁJ s.n. (Franțuzism) 1. Legătură permanentă nematrimonială; concubinaj. 2. Procedeu de execuție a unor lucrări de pictură sau de ornamentație prin lipirea sau alipirea a diferite materiale sau elemente. ♦ Spectacol de teatru alcătuit din diferite fragmente. 3. Operație de încorporare în anumite mase alimentare a unor substanțe. ◊ Colajul sucurilor = completare a limpezirii enzimatice prin adăugare de gelatină alimentară. [< fr. collage]. Vezi definitia »
GHIDÁJ, ghidaje, s. n. 1. Faptul de a ghida. 2. Dispozitiv (1) mecanic fix al unui mecanism (1), care permite deplasarea unei piese mobile doar într-o anumită direcție și între anumite limite. – Din fr. guidage. Vezi definitia »
GHIDÁJ s. n. 1. dispozitiv mecanic care obligă o piesă mobilă să se deplaseze după o anumită direcție. 2. conducerea și darea explicațiilor necesare de către o persoană competentă într-un muzeu, într-o expoziție etc. (< fr. guidage) Vezi definitia »
METRÁJ, metraje, s. n. Lungime a unui material (măsurată în metri); cantitate de material, în special de țesături (care se vinde sau se măsoară cu metrul). ◊ (Film de) scurt metraj = film care are o lungime de maximum l500 de m de peliculă. (Film de) lung metraj = film care are o lungime mai mare de l500 m de peliculă. – Din fr. métrage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z