Definita cuvantului uranian
URANIÁN, -Ă adj. Care se referă la univers; uranic; cosmic. ♦ (Despre unele religii; op. htonian) În care divinitățile sunt concepute ca locuind în cer. [Pron. -ni-an, pl. -ieni, -iene. / cf. it. uraniano].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu uranian
EURASIÁN, -Ă adj., s. m. f. metis între european și asiatic. (< fr. eurasien) Vezi definitia »
TÂRNĂVEÁN, -Ă, târnăvéni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care locuiește în regiunea Târnavelor sau este originară din această regiune. (Târnava (n.pr.) + suf. -ean) Vezi definitia »
BRAZILIÁN, -Ă, brazilieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Braziliei sau care este originară de acolo; (la m. pl.) popor, națiune care trăiește în Brazilia. 2. Adj. Care aparține Braziliei sau brazilienilor (1), referitor la Brazilia sau brazilieni. [Pr.: -li-an] – Brazilia (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
aián (aiéni), s. m. – Personaj de vază în satul sau regiunea sa, notabil. Tc. ayan, din arab. a‘jân „ochi” (Șeineanu, II, 3; Lokotsch 38); cf. sb. ajan, fr. ayan (cf. Gamillscheg 64). Este termen propriu administrației turcești, care s-a păstrat numai în Dobr. N. N. Densusianu, Dacia preistorică, 1082, îl derivă fantezist din gr. ἄια. Vezi definitia »
salián (-li-an) s. m., pl. saliéni Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z