Definita cuvantului wild
WILD s.n. (Geol.; geogr.) Regiune care se află la periferia zăpezilor veșnice, străbătută de cercul polar nordic. [< engl. wild].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu wild
HERÁLD, heralzi, s. m. Dregător la curțile suveranilor din evul mediu, care avea sarcina de a purta insignele monarhilor sau ale principilor, de a anunța începutul turnirelor și numele învingătorilor, de a transmite declarațiile de război etc. – Din lat. heraldus. Cf. fr. héraut. Vezi definitia »
ABȚIBÍLD s.n. 1. Mic desen colorat, gumat pe o parte, care se aplică pe o suprafață netedă, desprinzându-se de pe hârtia pe care a fost lipit. 2. (Fig.; la pl.) Nimicuri, mărunțișuri; mici șmecherii. [< germ. Abziehbild]. Vezi definitia »
cobóld s.m. spirit rău, schima casei. Vezi definitia »
fald (fálduri), s. n. – Pliu, cută. – Var. faldur. Pol. fald, rus. falda (Cihac, II, 107; Sanzewitsch 202), din germ. Falte. Var. este un sing. reconstituit pe baza pl. Se folosește mai ales la pl., pentru a desemna ansamblul artistic de pliuri al unui material asemănător cu postavul. Vezi definitia »
SOLD, solduri, s. n. 1. Diferență între totalul sumelor înscrise în debitul unui cont și totalul sumelor înscrise în creditul aceluiași cont. ♦ Rest de plată la lichidarea unei obligații. 2. Marfă rămasă nevândută (și care se desface cu preț redus). – Din fr. solde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z