Definita cuvantului antranol
ANTRANÓL s.m. Alcool obținut prin reducerea antrachinonei cu staniu și acid acetic, având diverse întrebuințări în industria materiilor colorante. [< fr. anthranol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu antranol
COL4(O)-/COLI-, -COLÍE, -COLÍTĂ elem. „colon, intestin”. (< fr. col/o/-, coli-, -colie, -colite, cf. gr. kolon) Vezi definitia »
KILOMÓL, kilomoli, s. m. (Chim.) Cantitate de substanță a cărei masă, exprimată în kilograme, este numeric egală cu masa moleculară. [Scris și: chilomolAbr.: kmol] – Kilo2-+mol. Vezi definitia »
BUTANÓL, butanoli, s. m. Substanță chimică din clasa alcoolilor, folosită ca dizolvant pentru lacuri și intermediar în sinteze organice; alcool butilic. – Din fr. butanol. Vezi definitia »
POLIFENÓL, polifenoli, s. m. Compus organic din clasa fenolilor, care conține două sau mai multe grupări hidroxil legate de un radical aromatic. – Din fr. polyphénol. Vezi definitia »
MONGÓL, -Ă, mongoli, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mongoliei sau este originară de acolo; p. ext. persoană care face parte din una din populațiile care locuiesc în Asia centrală. 2. Adj. Care aparține Mongoliei sau mongolilor (1), privitor la Mongolia sau la mongoli; mongolic. – Din fr. mongol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z