Definita cuvantului bulevard
BULEVÁRD s.n. Stradă largă, dreaptă, în general mărginită de plantații de arbori. [< fr. boulevard].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bulevard
MILIÁRD s.n. Număr egal cu o mie de milioane; bilion. ♦ (P. ext., la pl.) Număr foarte mare. [Pron. -li-ard. / < fr. milliard]. Vezi definitia »
BABÓRD s. n. 1. partea din stânga a unei nave (privind dinspre pupă). 2. marginea stângă a fuzelajului unei aeronave. (<fr. bâbord) Vezi definitia »
SAVOIÁRD, -Ă, savoiarzi, -de, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Savoiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Savoiei sau savoiarzilor (1), privitor la Savoia sau la savoiarzi, originar din Savoia. [Pr.: -vo-iard] – Din fr. savoyard. Vezi definitia »
LOMBÁRD, lombarduri, s. n. 1. Împrumut sau avans de bani având drept garanție efecte publice (titluri de rentă, acțiuni, obligațiuni etc.), obiecte de valoare etc., depuse ca gaj. 2. Instituție de credit care acordă astfel de împrumuturi. – Din germ. Lombard, fr. lombard, it. lombardo. Vezi definitia »
Cafard, tristete, silã, dezgust. Nici nu m-am însãnãtosit eu ca lumea, si s-a îmbolnãvit Mama. Lipsa servitoarei o simt mai apãsãtoare ca oricînd. Vreme de toamnã, întunecoasã, umedã. N-am bani. îmi mai rãmîne l 000 de lei — si pe urmã? Cu ce voi plãti chiria de Crãciun? Cu ce voi duce cheltuielile casei pînã atunci? Nici o perspectivã, nici o asteptare, nici o sperantã. As vrea sã dorm, sã mor, sã uit. acest cuvant nu are o definitie – l-am gasit in jurnalul lui Mihail Sebastian de mai multe ori. multumesc! Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z