Definita cuvantului lombard
LOMBÁRD, lombarduri, s. n. 1. Împrumut sau avans de bani având drept garanție efecte publice (titluri de rentă, acțiuni, obligațiuni etc.), obiecte de valoare etc., depuse ca gaj. 2. Instituție de credit care acordă astfel de împrumuturi. – Din germ. Lombard, fr. lombard, it. lombardo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lombard
ENDOCÁRD s. n. endoteliu care căptușește cavitățile inimii. (< fr. endocarde) Vezi definitia »
MONOCÓRD, -Ă adj. (Despre instrumente muzicale) Cu o singură coardă. ♦ (Fig.) Monoton, uniform, inexpresiv. // s.n. Instrument cu o singură coardă, folosit pentru a determina raporturile numerice ale sunetelor și a acorda alte instrumente. [< fr. monocorde, cf. gr. monos – unic, chorde – coardă]. Vezi definitia »
BAYARD [baiár], Pierre TERRAIL [terái] senior de (c. 1476-1524), cavaler francez. Supranumit „Cavalerul fără frică și prihană”. S-a remarcat în campaniile din timpul războaielor franco-spaniole pentru supremația în Italia. Erou de epopee. Vezi definitia »
SABÓRD, saborduri, s. n. Deschizătură în pereții laterali ai unei nave, folosită mai ales pentru scurgerea apei acumulate pe puntea superioară și pentru operațiile de încărcare și de descărcare. – Din fr. sabord. Vezi definitia »
YARD s.m. v. iard. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z