Definita cuvantului buterolă
BUTERÓLĂ s.f. Unealtă folosită la turtirea capului liber al unui nit. [< fr. bouterolle].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu buterolă
DÁLĂ, dale, s. f. Placă poligonală subțire de piatră, marmură, beton, material plastic etc., folosită la executarea unor pardoseli, pavaje sau placaje de zidărie. ♦ Placă de beton armat a unui planșeu, a unei bolți etc. – Din fr. dalle. Vezi definitia »
ȘARDONÉTĂ s.f. Scafă în formă de evantai. ♦ Marginea din aval a nișei unei porți de ecluză. [< chardonnet]. Vezi definitia »
ASTACICULTÚRĂ s. f. ramură a acviculturii care se ocupă cu creșterea și exploatarea rațională a racilor. (cf. lat. astacus, rac) Vezi definitia »
ȘTAFÉTĂ, ștafete, s. f. 1. (Înv.) Curier special care ducea scrisori sau mesaje urgente; ștafetar. 2. Scrisoare, mesaj urgent dus de un curier special: p. ext. veste, știre. ◊ Expr. Fam. A umbla cu ștafeta sau a duce ștafeta = a purta vorba, a bârfi, a cleveti. 3. Concurs sportiv la alergări, schi, înot etc., care constă în parcurgerea unei distanțe regulamentare în patru părți egale, de către o echipă compusă din patru persoane, care străbat succesiv distanța repartizată, cu obligația de a transmite coechipierului următor un obiect convențional, care trebuie dus la punctul final. ♦ Obiect convențional care se transmite succesiv într-o astfel de competiție. ♦ Sportiv care participă la o ștafetă (3). – Din it. staffetta, germ. Stafette. Vezi definitia »
ÚICĂ, uici, s. m. (Reg.) Unchi; nene, bade. – Sb. ujko. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z