Definita cuvantului cadraj
CADRÁJ s.n. 1. Delimitarea spațiului util cuprins de un obiectiv fotografic sau cinematografic. 2. Operație de așezare a culorilor care urmează să fie imprimate pe o țesătură. [< fr. cadrage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cadraj
ETÁJ, etaje, s. n. 1. Fiecare dintre părțile unei clădiri de deasupra parterului, cuprinzând încăperile situate pe același plan orizontal; cat, nivel. 2. Parte dintr-o mașină de forță în care se produce o variație a vitezei sau a presiunii fluidului. 3. Parte a unui amplificator electric în care se produce una dintre amplificări. 4. Complex de straturi bine individualizate petrografic și faunistic, corespunzând celei mai mici diviziuni a timpului geologic. 5. (Bot.; în sintagma) Etaj de vegetație = zonă de vegetație cu anumite condiții proprii, determinate de modificările regimului termic și hidric pe verticală. – Din fr. étage. Vezi definitia »
SURVOLÁJ s.n. Survolare, survol. [Cf. fr. survolage]. Vezi definitia »
PEONÁJ s.n. Formă de exploatare a peonilor1, constând în a le împrumuta bani în contul muncii viitoare, facându-i astfel datornici pe viață. [< fr. péonage]. Vezi definitia »
VOIÁJ, voiajuri, s. n. Călătorie. [Pl. și: voiaje] – Din fr. voyage. Vezi definitia »
ACROȘÁJ s. n. 1. acroșare. 2. intersecția dintre un puț de mină și o rampă subterană. 3. (med.) sincronizare între sistolele atriale și ventriculare. (< fr. accrochage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z