Definita cuvantului castel
CASTÉL s.n. 1. Construcție fortificată, medievală, prevăzută de obicei cu turnuri, înconjurată cu ziduri mari și cu șanțuri, care servea ca locuință seniorilor feudali; (astăzi) casă mare, luxoasă, clădită după arhitectura medievală. ◊ Castele în Spania = visuri irealizabile, planuri fantastice; himere; castel de apă = construcție de beton armat în care se păstrează apă pentru alimentarea unor fabrici, locuințe etc. 2. Fiecare dintre construcțiile metalice sau de lemn care sunt situate pe suprastructura unei nave. [Pl. -le, -luri. / < lat. castellum, cf. pol. kastel, germ. Kastell, it. castello].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu castel
HIDROMÉL s.n. Băutură care se prepară prin fermentația alcoolică a mierii cu apă; mied. [< fr. hydromel, cf. lat. hydromeli < gr. hydor – apă, meli – miere]. Vezi definitia »
vécsel (-le), s. n. – Poliță. Germ. Wechsel (Candrea). Vezi definitia »
spătél s.n. (reg.) perete de bârne sau bârnă care servește ca rezemătoare (cu spatele) pentru ciobanii care mulg oile; spătar. Vezi definitia »
PESCĂREL, pescărei, s. m. Numele a două specii de păsări sălbatice care trăiesc pe lângă ape și se hrănesc cu pește (1): a) pescăraș (II); b) pasăre mică cu picioarele scurte, cu penele de pe gușă albe, iar în restul corpului brune-negricioase, cu coada scurtă și ridicată în sus (Cinclus cinclus).Pescar + suf. -el. Vezi definitia »
VĂLUȘÉL, vălușele, s. n. (Pop.) Vălușor. – Din val + suf. -uș-el. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z