Definita cuvantului compromite
COMPROMÍTE vb. III. 1. tr., refl. A (se) pune într-o situație critică, într-o lumină nefavorabilă; a (se) discredita. 2. tr. A primejdui; a strica, a distruge. [P.i. compromít, perf.s. -isei, part. -is. / < lat. compromittere, cf. fr. compromettre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu compromite
BAZICITÁTE s.f. Proprietate pe care o are un corp de a juca rolul de bază (II) într-o combinație; numărul de atomi de hidrogen al unei molecule de acid care pot fi înlocuiți printr-un metal. [cf. fr. basicité]. Vezi definitia »
PRIMITIVITÁTE s.f. Stare de înapoiere, lipsă de civilizație; sălbăticie, primitivism. [Cf. fr. primitivité]. Vezi definitia »
ESCLUSIVITÁTE s. f. situația, calitatea a ceea ce este exclusiv. ◊ drept exclusiv de a vinde, de a publica o carte etc. ♦ în ~ = cu excluderea tuturor celorlalți. (< fr. exclusivité) Vezi definitia »
ANAEROBIÓNTE s.f.pl. Bacterii anaerobe. [Pron. -na-e-ro-bi-on-. / < germ. Anaerobionten]. Vezi definitia »
COMUTATIVITÁTE s.f. (Mat.) Proprietate a unor operații efectuate asupra unui șir de numere de a conduce la rezultate independente de ordinea în care s-a operat asupra diferitelor elemente ale șirului. [Cf. fr. commutativité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z