Definita cuvantului corner
CÓRNER1 s.n. Lovitură de colț la fotbal, care se acordă echipei în atac dacă mingea depășește linia de poartă, fiind atinsă ultima oară de un jucător din apărare. [< engl., fr. corner].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu corner
ETÉR1 I. s. m. 1. (ant.) al cincilea element consecutiv al cosmosului (alături de foc, apă, aer și pământ). 2. compus organic rezultat, prin elimintarea apei, din combinarea unui alcool cu un acid. 3. compus organic obținut prin fierberea alcoolului etilic cu acid sulfuric, lichid incolor, foarte volatil și inflamabil, cu miros aromatic specific, folosit ca solvent în industrie, în medicină etc. II. s. n. (fig.) aer, atmosferă, cer, văzduh. (< fr. éther, lat. aether, gr. aither, cer) Vezi definitia »
TABLIÉR s.n. Totalitatea grinzilor care susțin partea pe care se circulă a unui pod. [Pron. -li-er. / < fr. tablier]. Vezi definitia »
merchandiser /mércendaizăr/ s.m. Agent comercial care promovează produsele noi ale unei firme și distribuie material publicitar. (< engl. merchandiser) Vezi definitia »
PILIFÉR, -Ă adj. (biol.) cu perișori. (< fr. pilifère) Vezi definitia »
BELL-LANCASTER, [bel-læŋcəstə], metodă de învățămînt mutual întemeiată în Anglia de pastorul scoțian Andrew Bell (1753-1832) și de profesorul Joseph Lancaster (1778-1838) pentru școli elementare cu elevi mulți și profesori puțini. Se mai numește sistem lancasterian sau monitorial, deoarece elevii erau împărțiți în grupe conduse de un monitor. În Țările Române a fost aplicat sub denumirea de „împrumutată învățătură” sau „metod alilodidactic”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z