Definita cuvantului cosmonautică
COSMONAÚTICĂ s.f. Astronautică. [Cf. fr. cosmonautique, rus. kosmonavtika].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cosmonautică
MICROUZÍNĂ, microuzine, s. f. Uzină(-școală) de proporții reduse. [Pr.: -cro-u-] – Micro1- + uzină. Vezi definitia »
PERIANGEÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a țesutului perivascular. [Pron. -ge-i-. / cf. fr. périangéite]. Vezi definitia »
PROGENÉZĂ s. f. dezvoltare a celulelor germinale dinaintea fecundației. ◊ ajungere a unui organism la maturitate sexuală înainte de dezvoltarea completă. (< fr. progenèse) Vezi definitia »
INFRASTRUCTÚRĂ s. f. 1. ansamblu de elemente care susțin partea principală a unei construcții, a unui drum. 2. parte a unei nave care se află sub corpul principal al vasului. 3. totalitatea instalațiilor tehnice și a construcțiilor la sol necesare activității de zbor. 4. ansamblul elementelor care constituie baza tehnico-materială a unei societăți. 5. ansamblu de elemente ori relații care condiționează sau determină pe cele de la nivelul structurii unui sistem sau domeniu de sisteme. (< fr. infrastructure) Vezi definitia »
VÓLTĂ s. f. 1. mișcare în cerc făcută de un călăreț cu calul într-un manej. 2. (fig.) schimbare (bruscă) de atitudine. ◊ (scrimă) mișcare pentru a para o lovitură a adversarului. 3. schimbare de direcție a unei nave. 4. buclă de fixare a capătului unei parâme. 5. (muz.) volta. ◊ diviziune a canțonei. (< fr. volte) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z