Definita cuvantului oxidație
OXIDÁȚIE, oxidații, s. f. Oxidare. – Din fr. oxydation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oxidație
NARCOLEPSÍE s.f. Tendință morbidă pentru somn, simptom al unor boli ca diabetul, obezitatea etc. [Gen. -iei. / < fr. narcolepsie, cf. gr. narke – narcotic, lepsis – fixare]. Vezi definitia »
MĂTÁNIE, mătănii, s. f. (În unele practici religioase) 1. Îngenunchere și înclinare a corpului până la pământ, în semn de venerație și de pocăință. ♦ P. gener. Plecăciune adâncă în semn de respect; temenea, ploconeală. 2. (La pl.) Șirag de mărgele de os, de lemn etc. pe care călugării sau credincioșii mireni socotesc rugăciunile rostite. 3. (Înv.) Mănăstire în care a fost călugărită o persoană și de care aceasta depinde din punct de vedere religios. [Var.: metánie s. f.] – Din sl. metanija. Vezi definitia »
BRAHIALGÍE s.f. Durere a brațului. [Gen. -iei. / < fr. brachialgie, cf. lat. brachium – braț, gr. algos – durere]. Vezi definitia »
SIMPATÍE, simpatii, s. f. 1. Atracție, înclinare, afinitate pe care cineva o simte față de o persoană sau pe care o inspiră cuiva; afecțiune; p. ext. obiectul acestui sentiment. ♦ Aprobare; atașament; devotament. 2. (Fam.) Persoană față de care cineva simte afecțiune sau dragoste. 3. (Med.) Legătură, raport dintre (două) organe simetrice care face ca, atunci când unul este afectat, să sufere și celălalt. Ochii sunt organe care se îmbolnăvesc prin simpatie. – Din fr. sympathie, lat. sympathia. Vezi definitia »
ADENOPATÍE s. f. Nume dat bolilor glandelor sau ganglionilor limfatici, care se manifestă prin creșterea în volum și inflamarea acestora. – Din fr. adénopathie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z