Definita cuvantului gătin
gătín, gătínuri, s.n. (reg.) lanț-ornament.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu gătin
ȘAGRÍN, șagrinuri, s. n. Instrument cu un model în relief care se imprimă pe o piele și care imită altă piele sau reprezintă un desen special. ♦ Piele imprimată care imită modelul natural al altei piei. – Din fr. chagrin. Vezi definitia »
VIN BAȘTANII... PRIMUL SENS DIN LIMBA VORBITA VINE DE LA LEGENDARUL BAȘTAN COMANDANTUL REGIMENTULUI 60 PARASUTISTI. PARASUTISTII AVEAU SI MISIUNI REALE DE VERIFICARE A SISTEMULUI DE PAZA SI APARARE A CAZARMILOR, SOSIND PRIN SURPRINDERE,PRIN PARASUTARE, DUPA INFILTRARE SE LASA CU ASPRE PEDEPSE -- ACTUALII ASA-ZISI ISTORICI NU VOR SA SCOATA LA LUMINA ASTFEL DE ACTIUNI PENTRU CA SENSUL CUVANTULUI S-A DEPRECIAT --- DIN VULTURII CERULUI S-A TRANSFORMAT IN !??? – OAMENI INFLUENTI, DE AFACERI, BAROSANI, BOȘI... ASTFEL PARASUTISTII DE LA BUZAU SI-AU CASTIGAT PORECLA DE BASTANI. MAI INTREBATI '' VETERANI'' DE PRIN ANII 50-60 STIMATI ISTOVICI (TREBUBUIA ISTORICI) AM SARIT DE CATEVA ORI DUPA BAȘTAN IN ACELASI ECHIPAJ... DOAR CA LA EL LA LOCUL ATERIZARII VENEAU 2-3 IMS-URI SA-L RECUPEREZE... ERA PE CAMP O CURSA NEBUNA CARE ȘOFER AJUNGE PRIMUL... DRAGI ISTOVICI... ASADAR VVA AJUTAT SI VA SALUTA UN REAL BAȘTAN (425 JUMPS/BG7) STOPS Vezi definitia »
SCRUTÍN, scrutine, s. n. Mod de alegere a deputaților, a senatorilor etc. ♦ Totalitatea operațiunilor pe care le implică exercitarea dreptului de vot. – Din fr. scrutin. Vezi definitia »
BOVÍN, -Ă I. adj. 1. referitor la bou. 2. (fig.) de om prost, tâmpit; de bou. II. s. f. pl. subfamilie de rumegătoare: boul. (< fr. bovin/és/, lat. bovinus) Vezi definitia »
crin (-ni), s. m.1. Crin (Lilium candidum). – 2. Nume mai puțin comun al mai multor plante, mai mult sau mai puțin asemănătoare cu crinul; lămîiță (Philadelphus coronarius); larice (Larix sibirica); obligeană (Iris germanica). Gr. ϰρίνον (Murnu 16; Meyer 206), în parte prin intermediul sl. krinŭ (DAR), cf. bg., sb. krin, alb. krinë (Vasmer, Gr., 84). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z