Definita cuvantului enteralgie
ENTERALGÍE s.f. Durere ascuțită în intestine. [Gen. -iei. / < fr. entéralgie, cf. gr. enteron – intestin, algos – durere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu enteralgie
LĂSCÁIE, lăscăi, s. f. Monedă de aramă valorând o jumătate de para, care a circulat în țările române în a doua jumătate a sec. XVIII; p. gener. monedă de valoare foarte mică. ◊ Expr. A nu avea (nici o) lăscaie (frântă sau chioară) = a nu avea absolut nici un ban. [Pr.: -ca-ie.Var.: lescáie, lețcáie, lițcáie s. f.] – Din ucr. ljackyj. Vezi definitia »
ISTORIOGRAFÍE, istoriografii, s. f. 1. Știință auxiliară a istoriei care se ocupă cu studiul evoluției concepțiilor istorice și al operelor istorice. 2. Totalitatea scrierilor istorice (dintr-o țară, dintr-o anumită perioadă de timp, cu privire la o anumită problemă etc.). [Pr.: -ri-o-] – Din fr. historiographie. Vezi definitia »
SUFLERÍE, suflerii, s. f. (În sintagma) Suflerie aerodinamică = instalație experimentală, în formă de tunel, pentru determinarea forțelor aerodinamice exercitate de un curent de aer asupra unor machete de avioane, în vederea stabilirii forțelor care se exercită asupra construcțiilor reale în condiții de exploatare. – Din fr. soufflerie. Vezi definitia »
DISMORFÍE s. f. diformitate a (unei părți a) corpului; dismorfoză. (< fr. dysmorphie) Vezi definitia »
OMALGÍE s.f. Nevralgie scapulo-humerală. [Gen. -iei. / < fr. omalgie, cf. fr. omos – umăr, algos – durere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z