Definita cuvantului nebleznicie
nebleznicíe, nebleznicíi, s.f. (reg.) prostie, stupiditate; nepricepere.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nebleznicie
FILOZOFÍE, filozofii, s. f. 1. Știință constituită dintr-un ansamblu închegat de noțiuni și idei, care interpretează și reflectă realitatea sub aspectele ei cele mai generale; concepție generală despre lume și viață. 2. Totalitatea concepțiilor și a principiilor metodologice care stau la baza unei discipline sau a unei științe. 3. (Rar) Atitudine (înțeleaptă) față de întâmplările vieții; mod specific de a privi problemele vieții. 4. (Fam.) Lucru greu de făcut, problemă greu de rezolvat. – Din ngr. philosophia, fr. philosophie. Vezi definitia »
EPIDERMOREÁCȚIE s. f. test de sensibilitate a pielii, pentru a pune în evidență o alergie. (< fr. épidermo-réaction) Vezi definitia »
CECOSTOMÍE s. f. creare chirurgicală a unui anus artificial la nivelul cecului2; tiflostomie. (< fr. caecostomie) Vezi definitia »
LIMFADENÍE s. f. boală prin hipertrofia ganglionilor limfatici. (< fr. lymphadénie) Vezi definitia »
FIZIOLOGÍE s. f. 1. știință care studiază funcțiile vitale ale organismului animal și vegetal. 2. specie literară care își propune observarea și studierea obiectivă a unui caracter (1), a unei situații semnificative. (< fr. physiologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z