Definita cuvantului pănătate
pănătáte s.f. (înv.) suferință, chin, pănătare.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pănătate
FRĂȚÉȘTE adv. În mod frățesc, ca un frate, ca frații, cu dragoste frățească. ◊ Expr. A împărți (ceva) frățește = a împărți în părți egale, în mod loial. – Frate + suf. -ește. Vezi definitia »
VITROZITÁTE, vitrozități, s. f. Structură geologică asemănătoare sticlei. – Din fr. vitrosité. Vezi definitia »
VIABILITÁTE s. f. 1. faptul, calitatea de a fi viabil. 2. calitatea unei îmbrăcăminți rutiere de a corespunde condițiilor cerute de traficul pentru care a fost proiectată. (< fr. viabilité) Vezi definitia »
BONITÁTE s. f. Calitatea unei stațiuni silvice sau a unei zone forestiere de a produce arboreturi mai bune sau mai rele din punctul de vedere al producției la hectar în material lemnos. V. fertilitate.Germ. Bonität. Vezi definitia »
abáte (abáți), s. m.1. Titlu dat superiorului unei abații. – 2. Titlu onorific acordat unor preoți catolici; persoană care poartă acest titlu. < It. abate.Der. abațial, adj. (referitor la o abație), din it. abbaziale; abație, s. f. (mănăstire condusă de un abate), din it. abbazia; abatisă (călugăriță care conduce o abație), din lat. abbatissa (sec. XIX). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z