Definita cuvantului pergheșă
pérgheșă adj. f. (reg.; în sintagmă) pară pergheșă = pară pergamută.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pergheșă
SUDAMÍNĂ s. f. Erupție cutanată de vizicule mici pline cu lichid clar, care apare după transpirații abundente sau în cursul unor boli febrile. – Din fr. sudamina. Vezi definitia »
DÍJMĂ, dijme, s. f. Dare care reprezenta a zecea parte din produsele principale, percepută de stăpânii feudali de la producătorii direcți; (mai târziu) formă de rentă funciară feudală, care consta în cedarea de către țăran proprietarului funciar a unei părți din producția obținută de pe bucata de pământ primită de la acesta spre a fi lucrată. – Din sl. dižma. Vezi definitia »
CUTÍCULĂ s.f. Strat subțire și rezistent care învelește și protejează smalțul dinților, corpul sau foile plantelor. [< fr. cuticule, cf. lat. cuticula – pieliță]. Vezi definitia »
KASÍDĂ s.n. Specie literară proprie liricii arabe clasice; compoziție poetică de dimensiuni mai mari. [< fr. kasside, cf. ar. kassida]. Vezi definitia »
manșétă (manșéte), s. f. – Parte terminală (întoarsă) a mînecii. Fr. manchette, de la manche „mînecă”, de unde și manșon, s. n., din fr. manchon. E dubletul lui manișcă, s. f. (manșetă; plastron), din rus. maniška (Cihac, II, 185). Cf. manget. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z