Definita cuvantului javart
JAVÁRT s.n. Tumoare constând din mortificarea unei părți din cartilajul copitei la cai și la boi. [< fr. javart].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu javart
PORT2, (2,3) porturi, s. n. 1. Faptul de a purta sau de a deține. Portul armelor este interzis. 2. Conduită obișnuită, firească, normală. Ori te poartă cum ți-e vorba, ori vorbește cum ți-e portul. 3. Îmbrăcăminte caracteristică unui popor, unei regiuni, unei epoci etc. ◊ Expr. (Pop.) A purta portul (cuiva) = a se asemăna, a se potrivi cu cineva, a fi la fel cu cineva, a se adapta la felul de a fi al cuiva. ♦ Îmbrăcăminte folosită la anumite ocazii. – Din purta (derivat regresiv). Vezi definitia »
mart, -ă, s.f., s.n. (înv.) 1. (s.f.) catarg. 2. (s.n.) construcție metalică, turlă de sondă. Vezi definitia »
BEAUFORT [bóufɔrt], mare în bazinul Oc. Înghețat, în NV Americii de Nord, la V de ins. Banks și Victoria; 481 mii km2. Ad. med.: 1.004 m; ad. max.: 3.749 m. Salinitate medie: 28,5‰. Una dintre cele mai reci mări de pe glob (temp. medie a apei -1,7ºC). Aici se varsă fl. Mackenzie. Vezi definitia »
DESÉRT s.n. Fel de mâncare care se servește la sfârșitul mesei și constă din fructe, prăjituri etc.; moment la care este servit acest fel de mâncare. [< fr. dessert]. Vezi definitia »
JPdNrt <a href=„http://vbmdljqenvqu.com/”>vbmdljqenvqu</a>, [url=http://zkukkpztmhqr.com/]zkukkpztmhqr[/url], [link=http://qtqarikiaxwe.com/]qtqarikiaxwe[/link], http://jncbobeebgik.com/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z