Definita cuvantului jovial
JOVIÁL, -Ă adj. Vesel, glumeț, voios. [Pron. -vi-al. / < fr. jovial].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jovial
DISTÁL, -Ă adj. (despre o porțiune a unui organ animal sau vegetal) situat departe de un punct de origine. (< fr. distal) Vezi definitia »
GENERÁL2 I. adj. 1. comun, aplicabil unui mare număr de persoane, ființe sau obiecte dintr-o anumită categorie. ◊ care privește pe toți, la care ia parte multă lume. 2. universal. ◊ care privește, se ocupă de ceva în linii mari, în ceea ce are esențial. ◊ (despre noțiuni) care rezultă dintr-o generalizare. 3. care are loc, există pe o mare întindere. 4. (despre funcții, grade etc.) de rang superior; care poartă răspunderea unei direcții, a unei instituții, întreprinderi etc. II. s. n. categorie desemnând unitatea trăsăturilor fundamentale, esențiale ale unei clase de obiecte și procese, care se manifestă ca lege a existenței și dezvoltării acestora. (< fr. général, lat. generalis) Vezi definitia »
HOMOSEXUÁL, -Ă, homosexuali, -e, s. m. și f. Persoană care practică homosexualitatea; pederast. [Pr.: -xu-al] – Din fr. homosexuel. Vezi definitia »
CONTINENTÁL, -Ă adj. Care ține de continent; care se află pe continent. ◊ Climă continentală = climă temperată, supusă la variații bruște de temperatură. [Cf. fr. continental, it. continentale]. Vezi definitia »
SUPERUMERÁL s. n. veșmânt papal care acoperă umerii. ◊ veșmânt de călugăr. (< lat. superhumerale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z