Definita cuvantului lichidatorism
LICHIDATORÍSM s.n. Curent oportunist de extremă dreaptă apărut în Partidul social-democrat din Rusia, care a căutat să lichideze partidul revoluționar ilegal al clasei muncitoare, preconizând renunțarea la orice activitate ilegală și limitarea la formele legale, dezicându-se de programul revoluționar și de lozincile revoluționare ale partidului. [< lichidator + -ism, după rus. likvidatorstvo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lichidatorism
ECUMENÍSM s. n. mișcare ecumenică. (< fr. oecuménisme) Vezi definitia »
SEMINOMADÍSM s. n. fel de viață în care agricultura ocazională se îmbină cu creșterea vitelor. (< fr. semi-nomadisme) Vezi definitia »
PSIHÍSM s. n. (Rar) Totalitatea fenomenelor psihice proprii unui individ sau unei colectivități; viață psihică. – Din fr. psychisme. Vezi definitia »
FATALÍSM s. n. concepție filozofică sau religioasă potrivit căreia totul în lume și în societate, întreaga desfășurare istorică a evenimentelor, a vieții este predeterminată de o forță implacabilă. (< fr. fatalisme) Vezi definitia »
GONGORÍSM s.n. Manieră literară apărută în Spania, care se caracterizează prin abuz de imagini și întorsături de fraze pompoase; cultism. [< fr. gongorisme, cf. Luis de Góngora – poet spaniol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z