Definita cuvantului litotomie
LITOTOMÍE s.f. (Med.) Operație chirurgicală pentru extragerea calculilor din vezică. [Gen. -iei. / < fr. lithotomie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu litotomie
melancolíe (melancolíi), s. f. – Tristețe (ușoară). – Var. (înv.) melanholie. Mr. milancolie. Ngr. μελαγχολία (Tiktin; Gáldi 209) în sec. XVIII și mai tîrziu din fr. mélancolie (în mr. din it.). – Der. melancolic, adj., din fr. mélancolique. Vezi definitia »
LEXICOGRAFÍE s. f. 1. ramură a lingvisticii care stabilește principiile și metodele întocmirii dicționarelor. 2. totalitatea dicționarelor de care dispune o limbă, un domeniu. (< fr. lexicographie) Vezi definitia »
PARATROFÍE s.f. (Biol.) Formă de parazitism în care energia necesară creșterii unui microorganism este furnizată de gazdă. [Gen. -iei. / cf. gr. para – lângă, trophe – hrană]. Vezi definitia »
ULTRAMICROTOMÍE s. f. secționare a preparatelor tisulare în felii foarte subțiri pentru a fi studiate cu ultramicroscopul. (< ultra- + microtomie) Vezi definitia »
TOPOMETRÍE s. f. Ramură a topografiei care se ocupă cu tehnica măsurătorilor și a calculelor necesare pentru întocmirea hărților și a planurilor. – Din fr. topométrie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z