Definita cuvantului prajilă
prájilă s.f. (reg.) 1. omletă. 2. mâncare făcută din lapte (acru sau dulce) amestecat cu mălai și ouă, peste care se toarnă untură încinsă. 3. grătar pe care se frige carne.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu prajilă
CATALIZĂ (‹ fr.; {s} gr. katalysis „descompunere”) s. f. Proces fizico-chimic prin care se modifică viteza unei reacții chimice în prezența unui catalizator. Termenul a fost introdus (1836) de J.J. Berzelius.** C. negativă = c. în care viteza de reacție este micșorată de catalizator. C. pozitivă = c. în care viteza de reacție este accelerată de catalizator. C. omogenă = c. în care reactanții și catalizatorul constituie un sistem omogen, format dintr-o singură fază. C. eterogenă = c. în care reactanții și catalizatorul se află în faze diferite. Vezi definitia »
INFLUÉNȚĂ2, influențe, s. f. (înv.) Nume dat unei boli epidemice asemănătoare cu gripa; p. gener. gripă. – Din fr., it. influenza, germ. Influenza. Vezi definitia »
VILIGIATÚRĂ s.f. v. vilegiatură. Vezi definitia »
mișeálcă, mișélci, s.f. (reg.) femeie stricată. Vezi definitia »
BÉRMĂ s. f. întăritură pentru consolidarea unui taluz, făcută din pământul rezultat prin săparea șanțului. (< fr. berme, germ. Berme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z