Definita cuvantului prestrănepot
prestrănepót, prestrănepóți, s.m. (înv.) fiul strănepotului sau al strănepoatei, în raport cu părinții bunicului sau străbunicii.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu prestrănepot
sómot s. n. – (Banat, Trans.) Catifea. Germ. Sammet, prin intermediul sb. somot. Vezi definitia »
drot (dróturi), s. n.1. Sîrmă. – 2. Arc de sîrmă, folosit la scaune capitonate etc. – 3. Instrument metalic de ondulat părul. Germ. Draht (Diez, Gramm., I, 129), prin intermediul pol., rut. drot, cf. mag. drót (Gáldi, Dict., 125). – Der. drota, vb. (a ondula, a încreți părul); drotar, s. m. (Trans., persoană care repară capcanele rupte, legîndu-le cu sîrmă), cf. sb. drotar. Vezi definitia »
BOICÓT (‹ boicota) s. n. 1. Sistare organizată, totală sau parțială, a relațiilor cu o persoană, cu o organizație sau cu un stat în semn de protest față de anumite acțiuni ale sale. Termenul provine de la numele proprietarului irlandez Ch. Boycott, împotriva căruia țăranii au aplicat această metodă la sfîrșitul sec. 19. 2. (EC.) Practică utilizată frecvent în relațiile economice internaționale, care constă în încercarea de împiedicare a derulării unei afaceri prin cererea adresată publicului (consumatorilor) de a nu cumpăra mărfuri sau servicii de la firma în cauză. Vezi definitia »
CAMARÓT s.n. (Mar.) Dormitor pe o navă. // s.m. Membru al personalului unei nave care îndeplinește funcția de ospătar; chelner de navă. [< sp. (s.n.) camarote, (s.m.) camarotero]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z