Definita cuvantului pulgărmeșter
pulgărmeștér, pulgărmeștéri, s.m. (înv.) reprezentant ales al conducerii în orașe și sate; birău, chinez, jude, procator, vornic, mudir.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pulgărmeșter
DIMÉR, -Ă I. adj. (despre flori, ovar etc.) din două elemente distincte. II. s. m. compus chimic din două molecule de monomer. (< fr. dimère) Vezi definitia »
MINERALIÉR s. n. navă specială pentru transportul de minereuri. (< fr. minéralier) Vezi definitia »
RADIOREPÓRTER s.m. Reporter pentru emisiunile de radio. [< fr. radioreporter]. Vezi definitia »
CRÁTER, cratere, s. n. 1. Deschizătură în formă de pâlnie la un vulcan, prin care țâșnesc vapori, gaze, cenușă etc. și se revarsă lava. 2. Gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața pământului. ◊ Crater lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața lunii, a cărei formare poate fi pusă pe seama unei activități vulcanice sau a unui bombardament meteoritic; circ lunar. 3. Vas antic mare, cu gura largă și cu două mânere, care servea la masă pentru amestecarea vinului cu apa. [Acc. și: cratér] – Din fr. cratère. Vezi definitia »
PATERNÓSTER s.n. 1. Ascensor cu mai multe cabine de funcționare continuă. ♦ Elevator pentru materiale de construcție cu cupe fixate pe două benzi fără sfârșit. 2. Ornament arhitectonic dintr-un șir de proeminențe ovale sau rotunde. [< lat. pater noster, germ. Paternoster]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z