Definita cuvantului pactiza
PACTIZÁ vb. I. intr. A se înțelege, a cădea la învoială, a face cauză comună (cu cineva); a face un pact cu cineva. [< fr. pactiser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pactiza
SCUZÁ, scuz, vb. I. 1. Refl. A cere scuze (2), a-și exprima (în fața cuiva) părerea de rău pentru o greșeală făcută; a se dezvinovăți, a se justifica. ◊ Expr. (Tranz. absol.) Scuzați! formulă de politețe prin care cineva își cere iertare pentru o greșeală, o stângăcie etc. 2. Tranz. A accepta, a primi scuzele (2) cuiva; a ierta. – Din it. scusare. Cf. fr. excuser. Vezi definitia »
DESALINIZÁ vb. tr. 1. a extrage sarea din apă, din petrol etc. 2. a îndepărta sărurile dintr-o soluție sau dintr-un preparat; a desăra. (după fr. dessaler) Vezi definitia »
FLUORIZÁ vb. tr. 1. a impregna cu fluor un obiect pentru a-l face impermeabil. 2. a trata cu fluor apa de băut în scopul combaterii cariilor dentare. (< fr. fluoriser) Vezi definitia »
REVALORIZÁ, revalorizez, vb. I. Tranz. A aduce la valoarea inițială; a ridica cursul oficial al valutei naționale în raport cu aurul și cu valutele străine. – Din fr. revaloriser. Vezi definitia »
AMOREZÁ, amorezez, vb. I. Refl. A se îndrăgosti de cineva. – Din amorez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z