Definita cuvantului proletcultism
PROLETCULTÍSM s.n. Atitudine față de problemele artei și culturii în Uniunea Sovietică după Revoluția din octombrie, care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului, susținând că ea nu este utilă poporului, și propaga ideea creării unei culturi „pur proletare”, a unor opere artistice inspirate numai din procesul de producție, reflectat adesea în mod simplist și vulgarizator. [< proletcult + -ism, cf. rus. proletkultovșcina].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu proletcultism
COLHOZNICÍSM s.n. Vezi definitia »
NIETZSCHEANÍSM s. n. filozofia lui Nietzsche, care proclamă idealul unei morale individuale, aristocratice și intelectualiste, în care „supraomul” trebuie să suprime mila, altruismul și obligațiile sociale și politice, valoarea supremă fiind afirmarea „voinței de putere”. (după fr. nietzscéisme) Vezi definitia »
POLITEMATÍSM s. n. (muz.) principiu de compoziție care presupune existența a două sau a mai multor teme, supuse unui proces de dezvoltare. (< it. politematismo) Vezi definitia »
ADAMÍSM s. n. 1. doctrină a unor eretici din primele secole ale creștinismului, care apăreau goi în adunări. 2. orientare în cadrul akmeismului, care manifesta preferința pentru elementul biologic primitiv. (< fr. adamisme) Vezi definitia »
POINTILÍSM s.n. v. poantilism. [DEX'98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z