Definita cuvantului șprenghel
șprénghel, șprénghele, s.n. (reg.) 1. bârnă care se introduce între armături pentru a le strânge între pereții galeriei și a le menține fixe. 2. proptea provizorie de lemn folosită pentru a sprijini tavanul sau pereții unei galerii.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șprenghel
BLONDEL [blõdél], Nicolas François (1618-1686), arhitect, inginer și urbanist francez. Teoretician al stilului clasic din epoca lui Ludovic al XIV-lea. Primul director al Academiei de Arhitectură. Vezi definitia »
TĂIERÉL, tăierei, s. m. Diminutiv al lui taier. Vezi definitia »
colonél (colonéi), s. m. – Grad de ofițer superior; persoană care poartă acest grad. It. collonello (sec. XVIII) și apoi din fr. colonel.Der. coloneasă, s. f. (soție de colonel). Vezi definitia »
SPĂTĂRÉL, spătărei, s. m. (În evul mediu, în Țara Românească și în Moldova) Dregător de rang mic care avea însărcinarea de a păzi ordinea la sate, în timp de pace, și atribuții militare, în timp de război. – Spătar2 + suf. -el. Vezi definitia »
NEPARALÉL adj. v. ISOSCEL. (Despre un triunghi) Care are două laturi egale; (despre un trapez) ale cărui laturi neparalele sunt egale. [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z