Definita cuvantului chirurg
chirúrg (chirúrgi), s. m. – Medic specialist în chirurgie. – Var. hirurg (și der.). Lat. chirurgus (sec. XIX) și înainte din gr. ϰειρουργός. – Der. chirurgie, s. f., din fr. chirurgie; chirurgic(al), adj.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu chirurg
ÁISBERG, aisberguri, s. n. Bloc (mare) de gheață desprins din calotele glaciare polare, care plutește pe oceane spre zona caldă, influențând clima regiunilor învecinate și stingherind navigația; ghețar2 plutitor. – Din fr., engl. iceberg. Vezi definitia »
CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. – Din ngr. katárti. Vezi definitia »
BEERENBERG, vulcan stins în ins. Jan Mayen (M. Groelandei). Alt.: 2.277 m (cel mai înalt vf. din ins.). Cel mai nordic vulcan de pe glob (71º lat. N). Ghețari. Descoperit în 1614 de navigatorul Jan Mayen. Numit și Muntele Urșilor. Vezi definitia »
ARLBERG, trecătoare în Alpii Centrali (Austria), între Alpii Retici și Alpii Bavariei, punînd în legătură Tirolul cu Vorarlberg, la 1.802 m alt.La 1.311 m alt. s-a construit (1884) un tunel feroviar (10.239 m) și o c. f. electrificată, iar la 1.793 m alt., în 1978, un tunel rutier (14 km, cel mai lung din lume). Vezi definitia »
BÉMBERG (‹ fr.) s. m. 1. Fir de mătase artificială obținut prin extruderea soluției de celuloză fabricată anterior prin procedeul cuproamoniacal. 2. Țesătură imprimată, fabricată din fire de b. (1). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z