Definita cuvantului ciripie
CIRIPÍE, ciripii, s. f. (Reg.) Sfoară muiată în vopsea (roșie), pe care o întinde dulgherul pentru a trage linii drepte pe scânduri, pe bârne etc. ◊ Expr. (A merge sau a se duce, a trage) ca pe ciripie = (a merge sau a se duce, a trage) drept, în linie dreaptă. – Din tc. çirpi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ciripie
PIRETOTERAPÍE s. f. metodă de tratament prin crearea artificială a unei stări febrile. (< fr. pyrétothérapie) Vezi definitia »
ANTROPOFAGÍE s. f. Folosirea de către antropofagi a cărnii omenești ca hrană. – Fr. anthropophagie. Vezi definitia »
CHISTECTOMÍE, chistectomii, s. f. (Med.) Extirpare chirurgicală a unui chist. – Din fr. kystectomie. Vezi definitia »
OMOLOGÍE s. f. 1. calitatea a ceea ce este omolog. 2. (mat.) corespondență omografică între punctele unui același plan proiectiv. 3. (biol.) corespondență de structură a unuia sau a mai multor organe de la două specii diferite. (< fr. homologie) Vezi definitia »
ATRÁCȚIE s. f. 1. înclinație puternică spre cineva sau ceva. ◊ farmec. 2. tendință de apropiere a două elemente lingvistice. ◊ (fiz.) forță care tinde să apropie corpurile. ♦ ~ universală = proprietate a tuturor corpurilor din univers de a se atrage reciproc; gravitație. 3. (pl.) distracție, petrecere, amuzament. ♦ număr de ~ = număr din programul unui varieteu, al unui circ. (< fr. attraction, lat. attractio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z