Definita cuvantului cistic
CÍSTIC, -Ă, cistici, -ce, adj. Care aparține vezicii urinare sau vezicii biliare, privitor la vezica urinară sau la vezica biliară. Canal biliar = canal care conduce secreția biliară din vezica biliară m canalul coledoc. – Din fr. cystique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cistic
ANASTOMÓTIC, -Ă, anastomotici, -ce, adj. Care ține de anastomoză. – Din fr. anastomotique. Vezi definitia »
ENDOREIC adj. Termen referitor la regiuni drenate de râuri ce ajung să se verse în chiuvete lacustre cu regim temporar sau se pierd treptat ca urmare a evaporației și infiltrației; astfel de situații se întâlnesc în regiunile aride și semiaride. – [Sursa: M. Ielenicz și colaboratorii, 1999, Dicționar de geografie fizică, Editura Corint, București]. Vezi definitia »
ANTITÉRMIC, -Ă adj., s.n. (Medicament) care produce scăderea febrei. [Cf. fr. antithermique]. Vezi definitia »
BUTÍRIC adj. (În sintagma) Acid butiric = acid organic care se găsește în grăsimile animale, mai ales în unt, întrebuințat la prepararea unor esteri, a celulozei etc. – Din fr. butyrique. Vezi definitia »
górnic (górnici), s. m.1. Pădurar. – 2. Paznic, ușier. – 3. Portar, ușier. Mag. gornjik, pol. gornik (Cihac, II, 502), din sl. gora „pădure”. În Trans.Var. gorniceasă, s. f. (nevastă de paznic sau de ușier). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z