Definita cuvantului taxon
TAXÓN s.m. (Biol.) Unitate sistematică folosită în clasificarea regnului vegetal și animal. [Cf. gr. taxis – ordine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu taxon
BON s.n. 1. Dovadă, înscris (cu caracter provizoriu) care autorizează pe deținător să primească ceva. ♦ Notă de plată cu care se achită marfa la casa unui magazin. 2. Hârtie de valoare emisă de stat sau de o instituție bancară. [< fr. bon]. Vezi definitia »
BASTÓN s.n. 1. Obiect în formă de băț sau de ciomag lucrat frumos, folosit de obicei ca sprijin la mers. ◊ Baston de mareșal = baston purtat de mareșal ca semn distinctiv al demnității. ♦ Băț de mărimi diferite folosit în gimnastica medicală cu scop corectiv. 2. Piesă cilindrică de metal sau de lemn, care are diferite întrebuințări la bordul unei nave. [< it. bastone]. Vezi definitia »
TANGÓN s. n. (mar.) 1. drug de lemn orizontal, sprijinit cu un capăt de bordajul navei și susținut de o balansină, la ancorarea bărcilor și pe care marinarii pot coborî în bărci. 2. bară rotundă, cu un cârlig la capăt, destinată să întindă colțul velei din proră, când barca are vânt din pupă. (< fr., sp. tangon) Vezi definitia »
MICROSESTÓN s. n. seston cuprinzând organisme de dimensiuni microscopice. (< fr. microseston) Vezi definitia »
RADIOSIMPOZIÓN, radiosimpozioane, s. n. Simpozion (2) prezentat la radio2. [Pr.: -di-o-sim-po-zi-on] – Radio2 + simpozion. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z