Definita cuvantului ciucure
CIÚCURE, ciucuri, s. m. 1. Ornament făcut dintr-o împletitură sau dintr-un mănunchi de fire, cu care se împodobesc marginile unui covor, ale unei draperii, unui obiect de îmbrăcăminte etc. ◊ Loc. adj. și adv. (Plin) ciucure (de... sau cu...) = (încărcat) până la refuz (de... sau cu...). 2. (Rar) Țurțur de gheață. ♦ (La pl.; urmat de determinări) Ornamente de cristal sau de sticlă care atârnă de marginile candelabrelor sau ale lămpilor. [Var.: ciúcur s. m.] – Cf. lat. cicculum (= ciccum „ciorchine”).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ciucure
TRANSFIGURÁRE s.f. Acțiunea de a (se) transfigura și rezultatul ei; transfigurație. ♦ Procedeu specific procesului de creație cu ajutorul căruia elementele realității exterioare, filtrate de viziunea imaginației și puterea de expresie a artistului, se transformă într-o realitate nouă, opera de artă. [< transfigura]. Vezi definitia »
EVACUÁRE s.f. Acțiunea de a evacua și rezultatul ei; evacuație. ♦ Eliminare a conținutului unui organ sau a unei formații patologice. [< evacua]. Vezi definitia »
REDEFINÍRE, redefiniri, s. f. Acțiunea de a redefini.V. redefini. Vezi definitia »
CONGESTIONÁRE s.f. Faptul de a se congestiona și rezultatul lui. [Pron. -ti-o-. / < congestiona]. Vezi definitia »
REVOLTÁRE, revoltări, s. f. (Rar) Faptul de a (se) revolta.V. revolta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z