Definita cuvantului lin
LIN2, linuri, s. n. 1. Vas de lemn, de tablă sau de beton în formă de jgheab, în care se adună și se storc strugurii. 2. Vas de lemn, de tablă sau de beton în care se pune la fermentat materia primă folosită la fabricarea berii, a spirtului etc.; vas, cadă de doage unde se pun la fermentat prunele din care se face țuică. – Din ngr. linós.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lin
bulin,nasture Vezi definitia »
CRIPTOCRISTALÍN, -Ă adj. (despre structura mineralelor, a rocilor) foarte fin cristalizat. (< fr. cryptocristallin) Vezi definitia »
AZOTOBACTERÍN s.n. Îngrășământ bacterian alcătuit din culturi artificiale de azotobacterii ; azotogen. [<germ. Azotobakterin]. Vezi definitia »
NEUROENDOCRÍN, -Ă, neuroendocrini, -e, adj. (Med.) Care se referă la relațiile dintre sistemul nervos și cel endocrin. [Pr.: ne-u-] – Din engl. neuroendocrine. Vezi definitia »
CIPOLIN s. n. 1. rocă metamorfică din marmură albă conținând straturi de mică albă sau alte minerale cristalizate. 2. motiv decorativ din flori, frunze, fructe, împrumutat de la porțelanurile japoneze. (< it. cipollino) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z