Definita cuvantului acomodometru
ACOMODOMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea capacității de acomodare a ochiului. (< fr. accommodomètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acomodometru
AREOPICNOMÉTRU s. n. instrument dintr-un aerometru și un picnometru, pentru determinarea densității lichidelor. (< areo1- + picnomentru) Vezi definitia »
CUMẮTRU, -Ă, cumetri, -e, s. m. și f. 1. Nașul sau nașa în raport cu părinții copilului botezat ori cu alte rude. 2. Termen de adresare la țară între bărbați și femei de aceeași vârstă (sau mai în vârstă). ♦ (În basme, în fabule) Termen de adresare în lumea animalelor. ♦ P. ext. (Fam.) Bărbat sau femeie. – Din sl. kŭmotra. Vezi definitia »
MONOCILÍNDRU, monocilindri, s. m. Motor cu ardere internă, cu un singur cilindru. – Din mono- + cilindru. Vezi definitia »
EMPLÁSTRU, emplastre, s. n. Preparat farmaceutic solid, plastic, care are în compoziția sa săruri de plumb, rășini, cauciuc, medicamente și care se aplică pe piele pentru izolarea rănilor sau fixarea pansamentelor; plasture. – Din lat. emplastrum. Vezi definitia »
LIMNIMÉTRU, limnimetre, s. n. Instrument cu care se măsoară nivelul apei unui lac, al unui curs de apă, al unui rezervor. – Din fr. limnimètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z