Definita cuvantului conivent
CONIVÉNT, -Ă, conivenți, -te adj. (Despre frunze) 1. Îndoit înăuntru. 2. Care tinde să se împreuneze. – Din fr. connivent.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu conivent
privánt, privánturi, s.n. (reg.) ramă a ferestrei. Vezi definitia »
ITINERÁNT, -Ă adj. care se deplasează (pentru a îndeplini o anumită misiune). ♦ expoziție ~ă = expoziție care are loc succesiv în mai multe locuri diferite. (< fr. itinérant) Vezi definitia »
PORTAMÉNT s.n. (Muz.) Mod de execuție constând în trecerea prin lunecare de la un sunet la altul. [Pl. -te, -turi. / < it. portamento]. Vezi definitia »
FUNDAMÉNT, fundamente, s. n. 1. Element de construcție sau ansamblu de astfel de elemente prin intermediul cărora se sprijină o construcție, o lucrare etc.; fundație, bază, temelie. ♦ Placă de metal a preselor de imprimat, pe care se așază formele tipografice; planșetă de lemn pe care se păstrează sau se transportă formele tipografice. 2. Fig. Element care servește de sprijin, pe care se întemeiază ceva; bază, temei, temelie. – Din fr. fondement, lat. fundamentum. Vezi definitia »
ORNAMÉNT s. n. 1. element decorativ din motive sculptate, pictate etc. și aplicate pe obiecte, pe tipărituri, manuscrise, monumente etc. 2. figură de stil folosită pentru a înfrumuseța o frază, o cuvântare. 3. (muz.) notă sau grup de note care „înfrumusețează”, cu înflorituri de scurtă durată, linia melodică. (< fr. ornement, it. ornamento, lat. ornamentum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z