Definita cuvantului ascolichene
ASCOLICHÉNE s. n. pl. clasă de licheni dintr-o ciupercă și o algă verde sau albastră. (< fr. ascolichenes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ascolichene
SUCCESIÚNE, succesiuni, s. f. 1. Mod în care se succedă (1) ființe, obiecte etc.; (concr.) șir de persoane, de lucruri, de fapte care se succedă într-o anumită ordine; serie, rând, înșiruire. 2. Faptul de a prelua funcția sau bunurile cuiva prin moștenire; (concr.) funcție sau bun moștenit de cineva; moștenire. ◊ Expr. A (se) deschide o succesiune = a (se) începe formalitățile pentru atribuirea unei moșteniri. [Pr.: -si-u-] – Din fr. succession. Vezi definitia »
băbăciune, băbăciuni s. f. femeie în vârstă. Vezi definitia »
BANTUSTANE (Black Homelands), denumire dată unor terit. din Africa de Sud rezervate unor grupuri etnice indigene de culoare și care beneficiază de o anumită autonomie internă. Din 1976, guvernele sud-africane au proclamat „independența” unor b: Bophuthatswana, Transkei, Venda, Ciskei ș.a., nerecunoscuită de O.N.U. și O.U.A. Vezi definitia »
HIPEREXTENSIÚNE s. f. (med.) extensiune maximă a unei articulații. (< engl. hyperextension) Vezi definitia »
DIMENSIÚNE s. f. 1. întindere care poate fi măsurată. 2. număr care exprimă legătura dintre o unitate derivată și unitățile fundamentale din care derivă. 3. mărime, întindere, proporție. ♦ a patra ~ = ceva imposibil. (< fr. dimension, lat. dimensio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z