Definita cuvantului barbotină
BARBOTÍNĂ s. f. 1. pastă diluată vitrifiabilă cu care se lipesc ornamentele și toartele pe obiectele de ceramică. 2. decorație cu o asemenea pastă pe porțelan sau pe faianță. (< fr. barbotine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu barbotină
cibícă, cibíce, s.f. (reg.) 1. capelă militărească. 2. comanac (de suman). Vezi definitia »
cursúră s.f. (înv.) 1. curgerea apei, curs, curent, cursoare. 2. scurgere, hemoragie. 3. diaree, urdinare, cufureală. 4. coltuc de pâine. 5. durata timpului, trecerea acestuia, cursul vremii. Vezi definitia »
TURNÚRĂ s. f. I. 1. înfățișare, aspect (exterior) sub care se prezintă lucrurile, faptele. ◊ întorsătură. 2. fel în care sunt așezate cuvintele într-o frază. II. perniță sau bucată de stofă purtată odinioară de femei la spate sub rochie, mai jos de talie. (< fr. tournure) Vezi definitia »
BAROTERMOCÁMERĂ ( baro + termo + cameră) s. f. Cameră etanșă în interiorul căreia sînt modificate comandat și în anumite limite presiunea și temperatura unei atmosfere menținute artificial, pentru simularea unora din condițiile proprii atmosferei înalte, și chiar ale spațiului cosmic, în scopul pregătirii și adaptării biologice a sportivilor, aviatorilor, astronauților pentru a face față la solicitări neobișnuite, urmăririi comportării și omologării unor echipamente destinate a fi folosite pentru aparate aerospațiale etc. Vezi definitia »
OMÁGRĂ s. f. afecțiune gutoasă a articulației umărului. (< fr. omagre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z