Definita cuvantului centralism
CENTRALÍSM s. n. sistem de subordonare administrativă, economică sau politică a organelor locale, directivelor sau dispozițiilor organelor centrale. ♦ ~ democratic = principiu de bază al organizării și activității partidelor comuniste și al statelor socialiste. (< fr. centralisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu centralism
DIMORFÍSM s.n. 1. Însușire pe care o au unele substanțe chimice sau unele minerale de a cristaliza în două forme diferite. 2. Existența la aceeași specie animală sau vegetală a două forme specifice distincte. [< fr. dimorphisme, cf. gr. dis – dublu, morphe – formă]. Vezi definitia »
COMPLEMENTARÍSM s.n. Teză fundamentală a empirismului logic, constând în așezarea alături, în cadrul aceleiași concepții, a două metafizici tradiționale în istoria gnoseologiei, empirismul și logicismul, prin reducerea fenomenului la percepții și a esenței la termenul în care și prin care se formează noțiunea. [Cf. fr. complémentarisme]. Vezi definitia »
BIMETALÍSM s. n. sistem monetar având la bază două metale talon, aurul și argintul. (< fr. bimétallisme) Vezi definitia »
MULTICULTURALÍSM s. n. calitatea de a fi multicultural. (< multicultural + -ism) Vezi definitia »
SINTETÍSM s.n. Faptul, însușirea de a fi sintetic. [Cf. fr. synthétisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z