Definita cuvantului colangiocistostomie
COLANGIOCISTOSTOMÍE s. f. fixare a canalelor biliare la peretele superior al vezicii, în caz de obstrucție a canalelor hepatice. (< fr. cholangio-cystostomie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu colangiocistostomie
STÁȚIE s. f. 1. oprire, popas. ◊ punct de oprire, staționare a vehiculelor de transport public pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, încărcarea sau descărcarea mărfurilor etc. 2. așezământ, instituție pentru efectuarea unor cercetări științifice, bazate pe observarea anumitor fenomene. ◊ punct geodezic din care se fac observații. 3. poziție, loc. ♦ ~ de benzină = punct de aprovizionare cu combustibil, ulei și apă a autovehiculelor. ◊ loc de unde se fac emisiuni radiofonice, de televiziune etc. ♦ ~ electrică = ansamblu de instalații electrice la colectarea energiei electrice de la surse, la transformarea și distribuția ei. 4. ă planetelor = poziție pe traiectoria aparentă a planetelor pe cer când acestea par nemișcate pentru un timp. ♦ ~ spațială (sau cosmică) = satelit artificial sau vehicul cosmic plasat pe o orbită în jurul Pământului, servind ca laborator sau observator extraatmosferic ori ca rampă de lansare spre alte planete. (< it. station, lat. statio) Vezi definitia »
NICTÁȚIE s.f. Nictitație. [Gen. -iei. / < fr. nictation, lat. nictatio]. Vezi definitia »
ANALGÍE s. f. analgezie. (< fr. analgie) Vezi definitia »
INCARCERÁȚIE s. f. 1. detenție. 2. strangulare a unei hernii. (< fr. incarcération) Vezi definitia »
PELVECTOMÍE s.f. (Med.) Extirpare chirurgicală a organelor conținute în pelvis. [Gen. -iei. / < fr. pelvectomie, cf. lat. pelvis – bazin, gr. ektome – excizie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z