Definita cuvantului mesohippus
MESOHÍPPUS s. n. Gen fosil de mamifere din familia ecvideelor, strămoș direct al calului, de mărimea unui câine. – Din fr. mesohippus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mesohippus
GRUS s. n. piatră tare sfărâmată mărunt, pentru îmbrăcarea șoselelor. (< germ. Grus) Vezi definitia »
ANONYMUS (sec. 12), nume sub care este cunoscut notarul regelui ungur Béla III. Autor al cronicii „Gesta Hungarorum”, care atestă prezența românilor în Transilvania în vremea invaziei și stabilirii ungurilor în Pannonia și a expansiunii lor în teritoriile învecinate; el menționează și existența unor formațiuni politice în spațiul românesc, ai unor conducători, Menumorut, Glad și Gelu, au opus o rezistență puternică cuceririi ungare. Vezi definitia »
VÓLVULUS s.n. Ocluzie intestinală provocată de o răsucire a intestinului; ileus. [< fr. volvulus, cf. lat. volvere – a răsuci]. Vezi definitia »
NEDISPÚS, -Ă, nedispuși, -se, adj. Care nu este bine dispus, care este supărat, mâhnit. – Ne- + dispus. Vezi definitia »
CUMULONÍMBUS s.m. Formație de nori de mari dimensiuni, întunecați, care se întind pe verticală până la 1000 m și care produc precipitații abundente sub formă de averse. [< fr. cumulo-nimbus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z