Definita cuvantului diorism
DIORÍSM s. n. 1. (fil.) diviziune, distincție. 2. (mat.) formulare a condițiilor necesare rezolvării unei probleme. (< germ. Diorismus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu diorism
s.m. ciopîrțire; tăiere în bucăți; sfîșiere. (< fr. déchiquetage) Vezi definitia »
CATAMORFÍSM, catamorfisme, s. n. (Geol.) Totalitatea proceselor care se produc în partea superioară a scoarței terestre. – Din engl. catamorphisme. Vezi definitia »
INTUIȚIONÍSM s.n. 1. Curent filozofic iraționalist care opune rațiunii intuiția, concepută ca o facultate analogă cu instinctul, cu simțul artistic sau cu relația divină, considerând că aceasta ar pătrunde nemijlocit în esența obiectelor. 2. Orientare metodologică care respinge logica ca știință ce precedă matematica, considerând că scopul acestora se reduce la construirea și intuirea formațiilor matematice și logice. 3. Curent idealist-subiectiv care susține că noțiunile morale nu pot fi fundamentate decât în mod intuitiv. [Pron. -ți-o-. / < fr. intuitionnisme]. Vezi definitia »
BERNSTEINÍSM s.n. Curent revizionist reformist antimarxist în social-democrația internațională, apărut la sfârșitul sec XIX și începutul sec. XX în Germania, care propaga revizuirea în spirit idealist a tezelor fundamentale ale socialismului științific, ale filozofiei și ale economiei politice marxiste. V. revizionism, reformism. [Pron. -ștai-. / cf. Bernstein – conducător al social-democrației reformiste germane]. Vezi definitia »
STEREOTROPÍSM s. n. tendință a unui organism, vegetal sau animal, de a intra în contact cu un solid. (< fr. stéréotropisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z