Definita cuvantului divizion
DIVIZIÓN s. n. 1. subunitate de artilerie sau de cavalerie din mai multe baterii sau escadroare. 2. unitate de nave militare cu aceeași destinație. (< rus. divizion, fr. division)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu divizion
GRIFÓN s.m. 1. Monstru închipuit cu trup de leu înaripat și cu cap și gheare de vultur. ♦ Motiv decorativ care reprezintă un astfel de monstru. 2. Specie de câine de vânătoare cu părul lățos. 3. Gură de izvor (de apă minerală). [< fr. griffon, it. grifone]. Vezi definitia »
TETRASKELIÓN s. n. motiv decorativ în formă de cruce cu brațele egale și extremitățile frânte la 900. (< fr. tétraskélion) Vezi definitia »
DURILÓN, duriloane, s. n. (Franțuzism.) Bătătură (2). – Din fr. durillon. Vezi definitia »
PAVILIÓN s.n. 1. Construcție ușoară, de obicei circulară, situată într-o grădină, într-un parc etc.; chioșc. ♦ Corp de clădire care face parte dintr-un ansamblu de construcții (la spitale, la căzărmi etc.). 2. Drapel arborat de unele autorități pe fațada clădirii etc. ♦ Steag de pânză având forme și culori diferite, care indică apartenența unei nave la o anumită țară. 3. Partea în formă de cornet a unui receptor telefonic. ♦ Partea în formă de pâlnie a instrumentelor de suflat. ♦ Partea exterioară cartilaginoasă a urechii. ♦ Partea terminală, în formă de pâlnie, a trompelor uterine. 4. (Herald.) Ornament al unei steme, în formă de cort, situat deasupra mantoului. [Pron. -li-on, pl. -oane, -onuri. / < fr. pavillon, germ. Pavillion]. Vezi definitia »
MEGARÓN s.n. Încăpere principală a casei de locuit în Grecia antică. [< fr. mégaron, gr. megaron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z